پیوت ها برای تشخیص روند
دقت کنید برای تشخیص روند به صوت صحیح (نه این که دو تا کف یا سقف بهم وصل کنیم بگیم خط روند شد!!!) باید با مبحثی به نام پیوت ها (Pivots) آشنا شویم. باز هم دقت کن این پیوت ها آن پیوت پوینت (Pivot Points) نیست که خط مقاومت و حمایت رو نشان میده!
پیوت ها نوع یک: پیوت های دارای Base
دقت کنید پیوت ها در یک کف یا سقف ایجاد میشوند، اما این کف و سقف حداقل باید با سه کندل ERC بوجود آمده باشند (فعلاً در همین حد بدونید که کندل های ERC، کندل هایی با بدنه های بزرگ و سایه (shadow) های کوتاه هستند) یا دست کم چند کندل که روی هم رفته اندازه سه ERC باشند باید یک لِگ قیمتی را ایجاد کرده باشند. به تصویر زیر دقت کنید:

در تصویر فوق (البته هیچ وقت ما روند را در نمودار زیر 1 ساعت بررسی نمیکنیم) کندل های 1و2و3 یک لگ نزولی ایجاد کرده اند، پس از آن ها تا آغاز لگ صعودی تعدادی کندل هستند که از نوع ERC نیستند اصطلاحاً به این کندل ها کندل های بیس یا بیسینگ (Base | Basing) میگوییم و بعد با کندل های ERC شماره 4و5و6 لگ صعودی ایجاد شده است.
حال پیوت ما ناحیه زیر میشود که پس از یک لِگ نزولی (Drop) و قبل از یک لِگ صعودی (Rally) تشکیل شده است. اصطلاحاً این پیوت از نوع Drop-Base-Rally میباشد که متناسباً برای برعکس این مورد یعنی Rally-Base-Drop نیز صادق است.

برای رسم پیوت کافیست بالاترین نقطه کندل های بیس بین دراپ و رالی را به پایین ترین نقطه آن ها متصل کینم. ناحیه ی بدست آمده یک پیوت است.
پیوت ها نوع دو: پیوت های فاقد بیس Base
حال ممکن است در برخی موارد پیوت ها بیس نداشته باشند و مستقیماً وارد لگ مخالف شوند. یعنی پیوت ها در نوع دو به دو دسته Drop-Rally و Rally-Drop تقسیم میشوند.

همانطور که میبینید هنگامی که ساختار بیس وجود ندارد فضای خای بین دو کندل اخر و اول هر لگ را پیوت در نظر میگیریم (اگر سایه (Shadow) داشته باشند نی آن ها را هم شامل میشود.)
رسم خط روند با استفاده از پیوت ها
حال که با پیوت ها آشنا شدیم، براحتی با تشخیص دو پیوت آخر نمودار و اتصال آن دو بهم میتوانیم معتبرترین خط روند را رسم کنیم.
